23948sdkhjf

Hjertestartere skal redde liv

Hjælpemiddel: Hjerteforeningen vil redde flere liv med hjertestartere, som gør den livsvigtige førstehjælp både nemmere at gå til og mere effektiv
Chancen for at overleve et hjertestop falder med omkring 10 pct. for hvert minut, der går, før en livreddende indsats sættes i gang. Mange tøver med at hjælpe, for hvordan er det nu lige, man gør? Med en hjertestarter i hånden bliver hjælperne både guidet gennem processen og får mulighed for at give livgivende stød.

Derfor har Hjerteforeningen indledt et samarbejde med Cardia Scandinavia i en fælles mission om at få udbredt kendskabet til hjertestartere endnu mere.

Cirka 3.500 ikke-hospitals-indlagte danskere bliver hvert år ramt af pludseligt hjertestop. Kun omkring 175 af dem overlever. Det er de barske kendsgerninger bag den nye aftale.

“Hvis de ramte med det samme modtog livreddende førstehjælp kombineret med hjertestart anslås det, at antallet af overlevende ville stige til cirka 300," oplyser projektleder Tim Boye Jensen fra Hjerteforeningen.

“Vi ved, at det at have en hjertestarter ved hånden gør den livsvigtige førstehjælp både nemmere at gå til og mere effektiv. Hjertestartere er allerede udbredt i store dele af landet, men vi arbejder på at udbrede kendskabet til dette hjælpemiddel endnu mere, så flere menneskeliv kan blive reddet. Samarbejdet med Cardia Scandinavia giver mulighed for at få flere hjertestartere ud i hele Danmark,“ lyder det fra Hjerteforeningen.

Hver gang, der bliver solgt et eksemplar af CardiAid-hjertestarteren, får Hjerteforeningen et tilskud til deres oplysnings- og forskningsarbejde af Cardia Scandinavia.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078