23948sdkhjf

FOA: Skjult kamera har ikke løst dårligt arbejdsmiljø

FOA har i denne uge haft møde med fem tidligere medarbejdere ved Håndværkerhavens hjemmepleje. Mødet blev afholdt på medarbejdernes initiativ.  
Ikke alt var i orden...

"Vi havde en rigtig god drøftelse af både de ansattes oplevelse af sagen om svigt i hjemmeplejen og om det psykiske arbejdsmiljø på den nye arbejdsplads, som hele hjemmeplejeenheden nu er overflyttet til", siger Dennis Kristensen, formand for FOA."Medlemmerne har en klar oplevelse af, at ikke alt arbejde, der er udført fra Håndværkerhavens hjemmepleje har været i orden. Der er også en klar oplevelse af meget alvorlige stridigheder mellem forskellige medarbejdergrupper. Det har for mig været godt at få disse brikker med til det meget komplicerede puslespil, som billedet af Håndværkerhavens hjemmeplejeenhed har vist." 

Manglende ledelse og elendigt arbejdsmiljø

"Det bekræfter mit indtryk fra samtaler med den anden medarbejdergruppe af, at arbejdspladsen har været gennemsyret af manglende ledelse og af et elendigt arbejdsmiljø. Der er ikke længere tvivl i mit sind om, at denne arbejdsplads har været præget af de dårligst tænkelig relationer mellem medarbejderne indbyrdes og mellem ledelse og medarbejdere, og det bekræfter min opfattelse af det yderst betænkelige i, at TV 2 valgte at anvende en muldvarp med skjult kamera, som i forvejen var ansat, og dermed indgik i de mange interne stridigheder," siger Dennis Kristensen.Han tilføjer, at han er glad for, at medarbejderne gav udtryk for, at de ikke er utilfredse med FOAs håndtering af sagen."Og jeg er tilsvarende glad for, at vi nåede frem til en fælles forståelse af, at FOA skal kritisere eksemplerne på, at håndholdt velfærd til ældre reduceres til en hurtig tur ind og ud af døren, samtidig med, at FOA skal være bisidder for ethvert medlem, som en arbejdsgiver vil iværksætte sanktioner overfor, uanset om medarbejderen selv har bragt sig i denne situation eller ej." 

Vil arbejde for bedre forhold

FOA har aftalt med gruppen at tage initiativ til en forhandling med Københavns kommune om at sikre ledelsesforhold og et arbejdsmiljø på den nye arbejdsplads, som effektivt forhindrer mobning og chikane mellem medarbejdere."Intet FOA-medlem skal leve med den mobning, som begge grupper har beskrevet overfor mig. Derfor må Københavns kommune og FOA i fællesskab træde i karakter og sikre et arbejdsmiljø, som er i orden for alle parter", siger Dennis Kristensen.  
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079