23948sdkhjf

Vil have prisen ned på ryg- og knæoperationer

Region Nordjylland udbyder et større antal ortopædkirurgiske behandlinger
Region Nordjylland udbyder Ialt 1.575 ortopædkirurgiske operationer i perioden 1. december 2010 til 31. december 2011. Udbudsaftalen skal sikre regionen en samlet lavere pris, når den henviser patienter til andre sygehuse, oplyser regionen.

Udbuddet er delt op på fem delaftaler, som udbudsgivere kan vælge at byde på inden for rygoperationer, skulder-albue, knæoperationer, håndkirugi og fod-ankel kirurgi.

Regionen forventer, at der vil ske 3.750 henvisninger, der så resulterer i de 1.575 operationer.

“I stedet for at henvise enkelte patienter ad gangen til andre sygehuse, kan vi med et samlet udbud få en rabat i aftalerne, der har stor betydning for regionens økonomi. Det sikrer samtidig, at vi kan hjælpe patienterne hurtigst muligt videre til et andet behandlingstilbud," siger Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør.

Baseret på erfaringer med tidligere udbud inden for dette område har regionen sat et afstandskriterium i udbuddet fra regionsgrænsen, så der max må være 100 km til forundersøgelse og 60 km til operation. Det skal sikre, at udbudsaftalerne bliver udnyttet, og patienterne ikke får så lang afstand til behandlingen. I udbuddet er der desuden krav til, at tilbudsgiveren skal udnytte regionens ledige kapacitet af MR scanning, inden leverandøren selv udfører scanning.

Tilbudsfristen var 5. november. Beslutningen om valg af leverandører foretages af forretningsudvalget 22. november.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062