23948sdkhjf

Århus på vej med elbiler

Transport: Århus Kommune indleder samarbejde om at fremme brugen af miljørigtige køretøjer og etablering af ladestandere og batteriskiftestationer til elbiler
Elbiler kan snart forventes at blive en fast del af gadebilledet i Århus. Det sker gennem et samarbejde mellem Århus Kommune, Better Place Danmark og NRGi om udvikling og etablering af en infrastruktur til opladning af elbiler.

Ifølge borgmester Nicolai Wammen (S) understøtter det nye elbil-samarbejde byens ambitiøse mål på klimaområdet. Aftalen giver også mulighed for at udskifte væsentlige dele af kommunens egen bilpark til elbiler. Parterne skal samarbejde om et konkret pilotprojekt, hvor man undersøger, hvilke muligheder kommunen har for at implementere elbiler i sundheds- og omsorgsområdet, som i dag omfatter ca. 100 biler.

“For mig er det indlysende, at Århus Kommune skal satse på el-biler. De ca. 100 hjemmeplejebiler kører omkring to millioner kilometer om året, så her vil elbilerne give et dyk i miljøbelastningen, der virkelig kan mærkes," siger sundhedsrådmand Dorthe Laustsen (SF).

Konkret skal der samarbejdes om at lave en kortlægning af potentielle steder, hvor ladestandere og batteriskiftestationer kan placeres under hensyntagen til de miljømæssige krav i kommunen. Better Place og NRGi vil som led i samarbejdet starte et pilotprojekt med ladeinfrastruktur til elbiler på konkrete lokationer i Århus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078