23948sdkhjf

HITmesse 2010 med fokus på kognitive it-hjælpemidler

De nye, spændende teknologiprojekter præsenteres på årets HITmesse den 21.-22. september på Nyborg Strand
Det er i år 18. gang, Hjælpemiddelinstituttet holder HITmesse. På HITmessen får alle med interesse for teknologiske løsninger til personer med funktionsnedsættelse adgang til den nyeste viden, de nyeste erfaringer og de nyeste produkter på området.

HITmessen 2010 består dels af en udstilling, hvor mere end 40 forhandlere præsenterer et bredt udvalg af de nyeste ikt-baserede hjælpemidler, dels af et omfattende fagligt program i form af 15 seminarer, et hovedforedrag, et temaforedrag og 12 forhandlerworkshops.

Lige som sidste år vil der være et innovationsområde med helt nye og spændende teknologiprojekter fra bl.a. Alexandra Instituttet, Center for Robotteknologi og Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet. Se bl.a. Giraff, som er en selvkørende robotgiraf, der kan fungere som kommunikationsplatform fx mellem en person med funktionsnedsættelse og hjemmeplejen, familie eller pårørende.

HITmessen sætter i år fokus på kognitive it-hjælpemidler, dvs. hjælpemidler der støtter hukommelse, struktur, planlægning, initiativ og lignende.

Der vil bl.a. være demonstrationer af en række kognitive hjælpemidler samt et temaforedrag af dr. med Inga-Lill Boman fra Rehabiliteringsmedicinska Universitetsklinikken Stockholm om ’Teknologiske hjælpemidler i hjemmet for personer med kognitive funktionsnedsættelser’.

Hovedforedraget holdes af David McNaughton, Ph.d., Professor of Education, Pennsylvania State University under emnet ’Kampen for et godt og værdigt liv – resultat af undersøgelse blandt unge og voksne AAC-brugere og deres vurdering af, hvad der har betydning for et godt liv.’

Socialminister Benedikte Kjær åbner HITmesse 2010 med en åbningstale tirsdag 21. september kl. 9.30. I sin tale vil ministeren komme ind på ministeriets visioner på området.

Årets it-hjælpemiddel kåres på messen den 22. september.

HITmessen henvender sig primært til fagpersoner, der anvender og indkøber it-hjælpemidler til mennesker med funktionsnedsættelser.

Program og tilmelding på: hmi.dk/hitmesse
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065