23948sdkhjf

FOA: Glædelig undersøgelse af hjemmeplejen

I følge en ny undersøgelse fra Københavns kommune er ni ud af ti modtagere af hjemmehjælp i København tilfredse med plejen. Det er glædeligt, og det viser trods alt, at meget store dele af hjemmeplejen er velfungerende, mener FOA.  
88 % er tilfredse

Københavns kommune har spurgt 5000 modtagere af hjemmehjælp, om de er tilfredse efter TV2s meget kraftige anklager om snyd og svindel her i sommer. Ni ud af ti modtagere er tilfredse. I det hjemmeplejedistrikt, der omfatter det udskældte Håndværkerhaven, er 88 procent af modtagerne tilfredse."Tallene er stort set de samme, som vi ser fra andre kommuner og i Finansministeriets tilbagevendende undersøgelser. Der er foreløbig ikke noget, der tyder på, at vi skulle have meget store eller meget generelle problemer med hverken snyd eller omsorgssvigt i hjemmeplejen," siger forbundsformand Dennis Kristensen FOA. 

En intern undersøgelse

Han peger på, at der er tale om en intern undersøgelse fra Københavns kommune selv. Københavns kommune har samtidig bebudet en stor uvildig og ekstern undersøgelse af hjemmeplejen."Det er en rigtigt beslutning af kommunen at iværksætte en stor og uvildig undersøgelse. Den vil give langt større troværdighed. Men foreløbig kan vi ikke drage konklusioner om voldsomt store problemer. For mig er det ret overraskende, at hele 88 procent i det udskældte distrikt, er tilfredse med deres pleje. Det er jo i det mindste ikke det indtryk, man har fået af at følge med på tv 2," siger Dennis Kristensen. 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062