23948sdkhjf

Kun få læger har bijob

Kun otte pct. af lægerne på landets sygehuse har bibeskæftigelse på privathospitaler. Og denne gruppe arbejder mindst lige så mange timer på det offentlige hospital som læger uden bijob. Det viser en ny undersøgelse fra Syddansk Universitet.

 

En betydelig undersøgelse

Undersøgelsen bygger på svar fra 5000 læger og er dermed den hidtil største og den første uafhængige kortlægning af området. Den viser, at læger med bibeskæftigelse i snit arbejder fem timer om måneden på privathospital, mens de arbejder 44,7 timer om ugen på det offentlige hospital - og med en tendens til, at læger med bijob lægger flere timer i det offentlige end læger uden bibeskæftigelse.

Undersøgelsen viser også, at lægerne har bibeskæftigelse af lyst. Det øger arbejdsglæden, og mange vil slet ikke opgive det private bijob, selv om de fik mere i offentlig løn.

Politikere i flere regioner har de seneste måneder anklaget læger for at bijobbe i for stort omfang og har kritiseret læger med bijob for at svigte deres opgaver på de offentlige sygehuse. Disse myter er nu manet i jorden, fastslår Overlægeforeningens formand, Erik Kristensen. Han finder det til gengæld "uhørt", at Danske Regioner fører sig frem med nye anklager mod lægerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111