23948sdkhjf

FOA: "Tag Ansvar"

FOA vil i den kommende tid lancere en ny kampagne under overskriften "Tag ansvar". Kampagnen er en udløber af, at mere end 400 tillidsrepræsentanter fra hjemmeplejen mandag har været samlet til topmøde i Fredericia om dilemmaer i den danske hjemmepleje efter sommerens debat om svigt i hjemmeplejen.  
Dialogspil om dilemmaer

Et af værktøjerne i den kommende kampagne bliver et dialogspil om dilemmaer i hjemmeplejen. De 400 tillidsrepræsentanter spillede som de første spillet i dag, og modtagelsen var fin."Hverdagen er fyldt med dilemmaer i hjemmeplejen. Ofte er der ikke et rigtigt eller et forkert svar. Men giver vi tid til diskussionen, og giver vi plads til fagligheden, så vil vi også få skabt en sundere kultur fremover. En kultur, der klart kan være med til at imødegå eksempler, som vi har set i denne sommer" siger forbundsformand Dennis Kristensen. 

Tag ansvar

Kampagnen får titlen "Tag ansvar." Opfordringen er vendt både mod den enkelte ansatte i hjemmeplejen og mod de fællesskaber, som eksisterer på arbejdspladserne."Nøgleordene er etik og faglighed. Hvis hjemmeplejen får plads, tid og rum for diskussionen om, hvad der er god etik, og hvad der er god faglighed, så vil det i sig selv betyde meget for både etikken og fagligheden. Vores diskussion i dag viser, at der er masser af mod på dialogen," siger Dennis Kristensen.Han opfordrer landets kommuner til at gribe bolden, og være med til at præge debatten om etik og faglighed."Kommunerne har reageret yderst forstandigt, og taget sommerens debat meget alvorligt. Hvis vi skal opnå blivende forbedringer i kulturen, og vi skal få genskabt den fulde tillid til hjemmeplejen, så vil det være godt, hvis ansatte og arbejdsgivere møder udfordringerne fælles. Derfor vil vi nu invitere Kommunernes Landsforening til at være med til at sætte arbejdspladserne i gang med at bruge dialogspillet om dagligdagens dilemmaer i forhold til etik og kultur" siger Dennis Kristensen. 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062