23948sdkhjf

Sygehusbyggeriet i Aalborg planlægges nu

Et nyt Aalborg Sygehus på en bar mark i Aalborg Øst kan være en realitet om cirka et årti. Region Nordjylland og Aalborg Kommune inviterer lodsejerne til en samtale om plangrundlaget.

 

Lodsejerne skal inddrages

- Lodsejerne skal inddrages nu meget tidligt, så de har viden om Regionens tanker for et nyt sygehus i området. Vi kender ikke til omfanget af det endelige byggeri, men vi kan allerede nu få talt om, hvordan planlægningen skal foregå, og hvordan lodsejerne bliver inddraget, siger Ulla Astman, regionsrådsformand.

Region Nordjylland og Aalborg Kommune holdt det første samarbejdsmøde om plangrundlaget i sidste uge:

- Lodsejerne i området har længe været usikre på, hvad der skal ske. Derfor ser jeg frem til at få startet dialogen om planlægningen af området og få afstemt forventninger, siger Mariann Nørgaard, rådmand i Teknik- og Miljøforvaltningen, Aalborg Kommune.

Foreløbigt har Region Nordjylland fået tilsagn om 3,2 mia. kr. til projektet, men der bliver snart søgt om flere midler, og det endelige budget kendes forventeligt i efteråret 2010.

- Det nye sygehus skal kunne klare fremtidens behov. Det vil sige, at vi skal sikre både den fornødne plads og de fornødne midler, så vi får et sygehus, hvor de forskellige funktioners tætte placering smitter direkte af på den sammenhæng i behandlingen, vi ønsker til patienterne, siger Ulla Astman.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078