23948sdkhjf

Vejle vinder Bedste Online Kommune

Vejle Kommune vinder prisen "Bedste Online Kommune" - det står klart efter at Indenrigs- og Sundhedsminister, Bertel Haarder netop har hyldet vinderne på Christiansborg. Prisen er indstiftet af KommuneNyt.dk sammen med Ofin - Institut for Offentlig Information. De tre finale-kommuner var Gentofte, Morsø og Vejle. Vinderen blev...

 

Vejle Kommune

Vejle Kommune vinder prisen for et dynamisk og indbydende site med rigtig gode muligheder for dialog, debat og interaktion mellem borgere og kommune. Nærdemokrati og borgerinddragelse i kommunalpolitiske spørgsmål er højt prioriteret.

Sitets design udstråler dynamik og modernitet, og er samtidig overskueligt og nemt at finde rundt i.

Formidlingen er på brugernes præmisser og gør brug af mange relevante kommunikationsformer, herunder billede og lyd. Hjemmesiden er i høj grad med til at profilere Vejle som en moderne kommune, der er i tæt dialog med sine borgere.

 

På anden pladsen

Andenpladsen blev vundet af Gentofte Kommune for et meget gennemarbejdet og velgennemtænkt site med fokus på service til byens borgere. Borgerservice-delen med "Genveje" giver kommunens borgere en unik mulighed for at søge og samle al nødvendig viden om dem selv og deres nærmeste familie.

Gentofte har gennemført princippet om én indgang til al kommunal information og kommunikation fuldt ud.

Sitet rummer også et par gode interaktive elementer i form af chat med rådhusets medarbejdere, lyd fra kommunalbestyrelsesmøderne mv. Sitets design er overskueligt og udstråler seriøsitet.

 

Tredjeplads til Morsø

Den lille nord-vestjyske kommune vinder konkurrencens tredjeplads for et meget brugervenligt og imødekommende site, som er et godt eksempel på, at også mindre kommuner kan begå sig på nettet med succes.

Sitet har solidt fokus på borgerservice, og indholdet er logisk organiseret med udgangspunkt i brugerens behov. Det er nemt at finde de oplysninger, man skal bruge - allerede ude på forsiden.

Navigationen er enkel og overskuelig, sproget er letforståelig, og designet er indbydende.

 

En delt fjerdeplads

Hjørring Kommune og Gladsaxe Kommune kommer på en - uofficiel delt fjerdeplads - med deres kommunale hjemmesider.

 

Læs mere om Bedste Online Kommune
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141