23948sdkhjf

Sjælland Syd samarbejdet udsender fælles høringssvar

Borgmestrene i Næstved, Vordingborg og Faxe kommuner har nu, som et led i Sjælland Syd-samarbejdet, sendt et fælles høringssvar til Region Sjælland. Det er et kollektivt signal om fire forhold, som Region Sjælland bør være særligt opmærksomme på.

 

Et fælles udspil
 
"Det er afgørende, at Region Sjælland vælger at opføre et helt nyt sygehus på en bar mark da vi forudsætter at det vil give den bedst mulige samfundsmæssige rentabilitet og kan imødekomme de høje kvalitative krav til byggeriet. Det vil dermed give mest sundhed for pengene." fastslår Knud Erik Hansen som er borgmester i Faxe Kommune og fortsætter; "Kun med en nybygningsløsning på det rette sted kan vi sikre, at regionens borgere får et optimalt, moderne og velindrettet tilbud, med et attraktivt fagligt miljø".

 
Henning Jensen, borgmester i Næstved Kommune, uddyber:

"Region Sjælland bør tage vidtgående hensyn til den regionale udvikling, når det besluttes hvor det kommende hovedsygehus og de enkelte akutsygehuse skal ligge. Det handler om arbejdspladser, virksomheder, bosætning og uddannelsesmuligheder. Samtidig er det yderst betænkeligt, at der med det nuværende oplæg er risiko for, at der ikke vil være akutfunktioner på Sydsjælland. Der bør som minimum være et akutsygehus i en af de tre sydsjællandske kommuner".
 


Henrik Holmer, borgmester i Vordingborg Kommune, supplerer:

"Region Sjælland bør prioritere den præhospitale indsats meget højt. Vi skal begrænse de gener områdets borgere og de mange turister oplever, når de skal transporteres over lange afstande. Der bør derfor være et stort fokus på at sikre, at de enkelte patienter kommer hurtigt i behandling og på optimal vis bliver ledt hen det rette sted".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109