23948sdkhjf

Embedslægen: Igen ros til kommunerne

Embedslægernes årlige tilsynsrapport viser, at kommunerne på en række områder har forbedret arbejdet med medicinhåndteringen. "Det er glædeligt, at der igen i år kan konstateres et fremskridt", siger Anny Winther, formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg.

Vi gør en stor indsats

"Det er dejligt at se, at embedslægerne selv fremhæver, at både ledere og plejepersonale på vores plejecentre gør en stor indsats for at forbedre medicinhåndteringen over for beboerne. Dette er også mit eget og KL's klare indtryk", siger Anny Winther, formand for KL's Social- og Sundhedsudvalg, i en kommentar til embedslægernes årlige tilsynsrapport.

 

Plads til forbedring

Anny Winther hæfter sig blandt andet ved, at der på 69% af plejehjemmene i 2009 ikke blev konstateret fejl og mangler i de sundhedsfaglige instrukser. I 2007 var tilsvarende tal 26%. Hertil kommer blandt andet, at der på 93% af plejecentrene er en instruks for, hvordan de skal forholde sig i forbindelse med smitsomme sygdomme. I 2007 var tallet 66%.

"Rapporten viser også, at der stadig er områder, hvor der er plads til forbedring. Det gælder fx i de sygeplejefaglige optegnelser og medicinhåndteringen. Det må vi arbejde videre med i kommunerne" slutter Anny Winther.

Embedslægeinstitutionen i Sundhedsstyrelsen fører sundhedsfagligt tilsyn med kommunale plejecentre og lignende boligformer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125