23948sdkhjf

FOA: Sygehusene er mere effektive end nogensinde

I en kronik i Berlingske Tidende tirsdag slår, May Bjerre Eiby, ekstern vejleder for sygeplejerskeuddannelsen, fast, at arbejdsmiljøet i sundhedsvæsenet er præget af dovenskab, grådighed og selvopfundne regler. FOA er helt uenig.  
Dokumentation for det modsatte

"De tørre tal dokumenterer det modsatte end dovenskab på sygehusene", siger formand for FOA Dennis Kristensen."Sygehusene har, i den nuværende regerings levetid, haft en fantastisk vækst i produktiviteten. Der gennemføres i dag langt flere operationer, undersøgelser og behandlinger, samtidig med at liggetiden er gået ned, og stadig flere behandlinger klares ambulant. Sygehusene har i virkelighedens verden givet det private erhvervsliv baghjul, når det handler om at producere mere." 

77 klarer 100 mands arbejde

"Der er blevet ansat 12.000 flere personer på sygehusene siden 2001. Til gengæld varetager 77 ansatte i dag det, som 100 ansatte stod for i 2001. Det skyldes både nye behandlingsformer, ny medicinsk teknologi, kortere liggetider, mere effektiv medicin og mere ambulant behandling. Men det skyldes så sandelig også, at de sygehusansatte har løbet stadig stærkere. Vi får med andre ord, år for år, mere for pengene til sygehusvæsenet i kraft af blandt andet effektiviteten blandt de ansatte.""I øvrigt viser en tysk undersøgelse, at offentlige sygehuse ser ud til at være mere effektive end ikke-offentlige." 

Effektivisering og effektivisering

"Det danske sygehusvæsen er, hvert år de sidste 10 år, blevet udsat for et krav om effektiviseringer på mellem 1,5 % og 2 %. I samme periode er produktiviteten i hele den private sektor kun steget med 0,3-0,4 %. Det kan da for pokker ikke kaldes for dovenskab", siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127