23948sdkhjf

DF: Mere sikkerhed til socialrådgivere

Formanden for Folketingets Socialudvalg Martin Henriksen (DF) har på baggrund af det tragiske drab på en socialrådgiver i Holstebro, kaldt beskæftigelsesminister Inger Støjberg i samråd om socialrådgiveres sikkerhed. Samrådet er åbent og finder sted i vær. 1-133 på Christiansborg i dag.

 

En stigende trussel

Martin Henriksen (DF) har bedt beskæftigelsesminister Inger Støjberg vurdere, om der er sket en stigning i trusler, chikane og vold rettet mod offentligt ansatte, herunder i særlig grad socialrådgivere. Endvidere ønsker Martin Henriksen en vurdering af, om kommunerne har taget initiativer til at skabe bedre sikkerhed i offentligt ansattes hjem, når de er udsat for trusselkulturen både på jobbet og privat.

"Jeg har spurgt beskæftigelsesministeren om, hvilke initiativer ministeren mener der skal iværksættes for at komme volden mod de offentligt ansatte til livs samt hvordan gode erfaringer og eksempler på lokale løsninger kan udbredes for at højne socialrådgiveres sikkerhed. Endelig har jeg bedt ministeren om en vurdering af, hvilke samfundsgrupper der står bag truslerne," siger Martin Henriksen.

"Efter en række sager har vi i Dansk Folkeparti fundet det relevant at kalde ministeren i samråd således, at vi kan få en drøftelse af mulighederne for at sikre ordentlige arbejdsvilkår for landets offentligt ansatte. Det er jo helt ubeskriveligt trist, når man bliver mødt med trusler i sit arbejde, eller i værste fald, at en gerningsmand tyer til vold. Kan vi gøre noget, så skal vi gøre det," siger Martin Henriksen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063