23948sdkhjf

Ældresagen vil stævne Køge

"Et principielt spørgsmål om kommunernes adgang til at regulere serviceydelser", lyder det fra Køges borgmester Marie Stærke (A) efter nu at have modtaget Ældresagens brev om mulig stævning for kommunens besparelser i ældreplejen.  
Ældresagen vil stævne Køge

Ældresagen oplyste i sidste uge - via pressen - at organisationen agter at stævne Køge Kommune for "ulovlig forvaltning" i forhold til gennemførte besparelser på ældreområdet. Køge Kommune har nu modtaget det ventede brev fra Ældresagen, hvor sagen uddybes, og borgmester Marie Stærke imødeser på den baggrund en eventuel retssag."Vi mener fortsat, at Køge Kommune holder sig inden for Servicelovens rammer. Jeg har fuld forståelse for, at det ikke er rart for vores borgere at skulle klare sig med mindre hjemmehjælp end tidligere. Men det er desværre uundgåeligt med besparelser - på ældreområdet og på alle andre velfærdsområder - hvis kommunens økonomi skal hænge sammen, og det påvirker også den overordnede kvalitet i servicen", siger Marie Stærke (A) og fortsætter:"Hvis vi i kommunerne ikke længere kan regulere serviceydelserne via vores kvalitetsstandarder, mister vi vores muligheder for at styre vores økonomi. Jeg synes derfor, at det er god idé at få prøvet denne sag ved en domstol, som Ældresagen ønsker det. Det her handler ikke bare om Køge Kommune, men er et principielt spørgsmål for alle landets kommuner, hvorfor vi også er i dialog med KL om sagen". 

Individuel vurdering af borgerens behov

Ældresagen opfordrer derudover Køge Kommune til at foretage en nærmere juridisk undersøgelse af tre konkrete sager, hvor ældre borgere har fået reduceret hjemmehjælpen efter en revisitering i foråret. Køge Kommune kan ikke udtale sig om de konkrete sager, men i alle tre tilfælde er der indgivet klage til Det Sociale Ankenævn, som i øjeblikket er ved at behandle sagerne."Ankenævnet er en sikkerhed for borgerne, og jeg er helt tryg ved, at Nævnet nu gennemgår de pågældende sager. Vi følger her de vanlige procedurer, når der bliver indgivet en klage. Og viser det sig mod forventning, at vi skulle have begået en fejl i en konkret sag, laver vi det selvfølgelig om" siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Randi Hansen (A), som understreger at al visitation til hjemmehjælp sker ud fra en konkret og individuel vurdering af borgerens behov.Køge Kommune visiterer borgere til praktisk hjælp til fx tøjvask og rengøring ud fra Serviceloven og Køge Kommunes egen kvalitetsstandard på området, som kommunen reviderer mindst én gang om året. I maj 2010 ændrede Køge Kommune netop denne kvalitetsstandard i erkendelse af, at den foregående justering i forbindelse med en række besparelser i februar 2010 havde været for skrap. Det førte til en ny individuel revisitering af samtlige brugere.  
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078