23948sdkhjf

Robot giver hurtige svar på blodprøver

Ny teknologi kan give hurtigere behandling og færre sengedage på Hvidovre Hospital. Et teknologisk kvantespring kaldte regionsrådsformand i Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen den præanalytiske robot, som hun officielt indviede fredag på Klinisk Biokemisk Afdeling på Hvidovre Hospital.

 

Tid til flere og mere specialiserede analyser

- Med robotten vil afdelingen kunne levere hurtigere svar på blodprøve-analyser døgnet rundt. Det betyder, at læger og patienter ikke kommer til at vente på vigtige resultater til næste dag eller måske weekenden over. Samtidig frigør robotten tid til os andre til at lave blodprøveanalyser og langt mere specialiserede prøver, som ikke kan automatiseres, forklarer Jørgen Hjelm Poulsen, ledende overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling på Hvidovre Hospital.

Robotten samler forbehandling, fordeling og analysering på den samme analyseplatform, og det er første gang, at en sådan robot tages i anvendelse i hovedstadsregionen. Analyseplatformen består af seks analysemoduler på Hvidovre Hospital og to på Klinisk Biokemisk afdelings udefunktion på Amager Hospital. De seks moduler er forbundne, så personalet kan samarbejde på tværs af de geografiske afstande.

 

Bedre arbejdsmiljø for personalet

For personalet på Klinisk Biokemisk Afdeling betyder det nye udstyr lettere processer, mere plads i laboratoriet og mindre støj. Personalet kan samtidig se frem til nye rammer:

- Det har været nødvendigt at ombygge laboratoriet til modtagelse af det store udstyr. Og heldigvis for os har det været muligt for hospitalets arkitekter og ingeniører at skabe et lyst og venligt laboratorium, hvor arbejdsmiljøet har været i højsædet, siger Jørgen Hjelm Poulsen, der glæder sig til at tage robotten i brug.

Personalet skal nu oplæres i systemet, og så hospitalet fra efteråret får fuldt udbytte af den nye robot.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078