23948sdkhjf

Ny struktur i Hjemmeplejen i Halsnæs Kommune

Den ny struktur betyder færre, men større og mere robuste hjemmehjælpsgrupper, og at medarbejderne får kortere vej til ledelse og beslutninger. Det tilstræbes, at så få borgere som muligt kommer til at mærke strukturændringen  
Tilgodeser den nye virkelighed

Hjemmeplejens nuværende struktur stammer fra sammenlægningen af de nu forhenværende Frederiksværk og Hundested Kommuner, hvor strukturen har tilgodeset de behov, der var på det tidspunkt.For at sikre, at de enkelte hjemmehjælpsgrupper bedre rustes til borgernes behov fremover og de krav, som blandt andet samarbejdet med Region Hovedstaden stiller, ændres strukturen, så der samtidig skabes langt mere robuste og større grupper.Det betyder i praksis, at hjemmehjælpsgrupperne lægges sammen på en ny måde samtidig med, at der reduceres med to grupper. Hjemmehjælpen fordeles fra begyndelsen af 2011 på fem grupper i modsætning til i dag, hvor der er syv grupper. 

Borgere og medarbejdere følger hinanden

Det er meningen, at så få borgere som muligt kommer til at mærke denne strukturændring, da det tilstræbes, at borgerne og medarbejderne følger hinanden.Det kan dog ikke helt udelukkes, at enkelte borgere vil møde nye medarbej-dere som følge af ændringerne. Bliver dette aktuelt, vil de berørte borgere selvfølgelig blive informeret i godt tid. Den endelige planlægning af gruppe-sammenlægningerne løber hen over efteråret. 

Kortere vej til ledelsen og beslutningerne

De nye grupper får fremover hver sin områdeleder i modsætning til i dag, hvor der både er områdeledere og teamkoordinatorer. Fremover vil der ikke være teamkoordinatorer. Den enkelte medarbejder kommer til at referere direkte til sin områdeleder, der igen refererer til lederen af Hjemmeplejen.Der bliver på denne måde kortere vej mellem ledelsen og medarbejderne, og medarbejderne rykker tættere på beslutningsprocesserne.Planlæggerfunktionen i grupperne fastholdes.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078