23948sdkhjf

Nyt robotcenter til fremtidens industri og velfærd

Teknologisk Institut har åbnet et nyt Center for Robotteknologi i Odense
Danmarks industri og velfærd får på sigt behov for endnu flere robotter, viser alle prognoser og forudsigelser om fremtiden. De perspektiver har Teknologisk Institut taget konsekvensen af med sit nye Center for Robotteknologi, der er åbnet i Odense.

"Centrets fokus er at anvende forskning, viden og ny teknologi til at skabe morgendagens innovative produkter og løsninger. Den indsats er central i de kommende års danske dagsorden, hvor samfundets velfærdsydelser og industriarbejdspladser er under pres. Vi kan med den nye bygning og de mange kompetente medarbejdere bidrage til at skabe et mødested og en fælles arbejdsplads for forskere, virksomheder og slutbrugere, der sammen med os løser udfordringerne," siger centerchef Claus Risager.

Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi har 40 ansatte i den nye bygning, der tredobler centrets areal til 1.100 kvadratmeter med stort åbent robotlaboratorium, værksteder, kontorer og meget andet. Centret ligger i Forskerparken i hjertet af det danske robotmiljø i Odense tæt ved Syddansk Universitet, Odense Kommune og Region Syddanmarks Center for Brugerfokuseret Innovation. Det nye center styrker i betydelig grad det samarbejde mellem forskning, virksomheder og GTS-institutter (f.eks. Teknologisk Institut), som Videnskabsministeriet har et stærkt ønske om.

Seks fokusområder

Det nye robotcenter og opbygning af nye samarbejdsformer mellem virksomheder, forskere og GTS-eksperter er ifølge videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) et førsteklasses eksempel på den vej, vi skal gå i Danmark for at skabe øget vækst og højere produktivitet i samfundet. Kernen er det unikke samarbejde og adgangen til teknologi, udstyr og laboratorier på højt internationalt niveau, påpeger hun.

Centrets partnere blandt virksomheder, forskningsinstitutioner og interesseorganisationer får daglig gang i bygningen, der bliver ramme om forskning, udvikling og innovation. Centret og partnerne arbejder bl.a. på teknologiske løsninger til at forbedre danske virksomheders produktivitet, der er drastisk faldende.

Centrets arbejde retter sig særligt mod virksomheder på de seks fokusområder "Fremstillings- & Fødevareindustri", "Sundhed & Velfærd", "Energi & Klima", "Leg, Læring & Oplevelsesindustri", "Landbrug, Skovbrug, Havebrug, Gartneri & Fiskeri" og "Arkitektur, Design & Intelligent Byggeri".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078