23948sdkhjf

Minister ser på godt arbejdsmiljø i Gladsaxes ældrepleje

Omsorgscenter Egegården i Gladsaxe Kommune har de seneste fem år med succes haft særlig fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Trivslen er steget og sygefraværet er faldet. Resultaterne har været så markante, at beskæftigelsesministeren netop har været på besøg på Egegården for at høre mere om trivselsindsatsen.  
Ikke mere sladder

Den negative sladder og hvisken i krogene er forstummet på Omsorgscenter Egegården i Gladsaxe Kommune. Sygefraværet er faldet markant, og forstyrrende konflikter og mobning blandt personalet er afløst af arbejdsro og harmoni.I 2005 besluttede Omsorgscenter Egegården at tage kampen op mod det alt for høje sygefravær og den dårlige trivsel blandt personalet ved at opbygge en medarbejderkultur, hvor konflikter blev løst i tide, og hvor man taler åbent om godt og skidt. 

Beskæftigelsesministeren på besøg

Resultaterne fra Egegården har givet genlyd helt ind i Beskæftigelsesministeriet. Derfor svingede ministerbilen med beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) torsdag 16. september ind på parkeringspladsen på Omsorgscenter Egegården, hvor Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A) tog imod. Ministeren var, sammen med Arbejdsmiljørådet, kommet for at høre mere om Egegårdens indsats og resultater.- Indsatsen på Egegården har været forbilledlig. Den viser, hvor langt man kan nå ved at tale åbent om problemer og konflikter og løse dem, inden de vokser sig for store. Derfor er det glædeligt, at ministeren og Arbejdsmiljørådet henter inspiration i Egegårdens trivselsindsats, siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A). 

Trivselsmøder og netværk

Egegården har kæmpet mod dårligt arbejdsklima på flere fronter. Der er blandt andet indført trivselsrunder, som er en ny mødeform, hvor der en gang om måneden, eller ved behov, bliver snakket åbent om hverdagens problemer og udfordringer. Samtidigt er der etableret en netværksordning, hvor alle medarbejdere har to kontaktpersoner, de kan gå til, hvis hverdagen føles svær.Den gode omgangstone er også kommet i fokus. Derfor får alle nyansatte et kursus i "takling og tone". Her bliver de undervist i konflikthåndtering, de bliver introduceret til Egegårdens mobbepolitik og lærer, hvordan man takler svære ting og stadig bevarer den gode tone. 

Nærværende plejere

De nye mødeformer og den øgede fokus på trivsel har gjort personalet mere nærværende i forhold til beboerne på Egegården og de ældre borgere, som hjemmeplejerne kommer ud til.- Jeg er overbevist om, at også de ældre kan mærke en forskel, når det plejepersonale, de dagligt er i kontakt med og er meget afhængige af, har overskud og kan lide at gå på arbejde, siger Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094