23948sdkhjf

GPS – så er man da sikret?

GPS-udstyr bør udelukkende anvendes af mennesker, som kan begå sig trafikalt, mener man hos STT Condigi A/S, som leverer GPS-enheder til kommunerne
Det er for nyligt blevet lettere at få lov til at udstyre demente med GPS. Det hilses velkommen hos STT Condigi A/S, som de seneste år har leveret et stigende antal GPS-enheder til kommunerne.

Dog er det meget vigtigt, at man ikke tror, man har et demenssikringssystem, bare fordi man investerer i et antal GPS-enheder. Et tidssvarende og sikkert system består derimod af en bred vifte af produkter, som kan målrettes den enkelte borger. Borgerens situation ændres i løbet af sygdomsforløbet, så det er yderst vigtigt, at der foretages en grundig og løbende analyse af borgerens færdigheder, mener man hos STT Condigi.

GPS-udstyr bør udelukkende anvendes af mennesker, som kan begå sig trafikalt. Det vil kunne få katastrofale følger at udstyre demente med GPS, hvis de samtidig ikke er i stand til at bedømme trafikken – og derfor kan risikere at gå ud foran bilerne.

Til mennesker, som ikke er i stand til at gå ud på egen hånd, findes der heldigvis en mængde udstyr, som kan anvendes i kombination med GPS-enhederne, og har til formål, at give demensramte størst mulig frihed – samtidig med, at personalet sikrer tryghed for den enkelte.

Samarbejde med demenskoordinatorer

Et sikkert og frihedsskabende system består af flere forskellige enheder, udviklet i samarbejde med demenskoordinatorer i de Skandinaviske Kommuner, og designet til at tage hånd om de ældre borgere. Det gør det muligt at tilpasse sikringen til et niveau, der passer til den enkelte.

Der kan fx anvendes en almindelig telefon med GPS – tilsluttet en Televagt vagtcentral – til mennesker med begyndende demens. Så behøver borgeren, i et tidligt stadie af sin sygdom, ikke føle sig sygeliggjort, da de fleste andre mennesker også har en mobiltelefon.

Senere i forløbet er der mulighed for at udstyre den enkelte med forskellige typer minisendere med armbånd eller med en clips. Så kan personalet få besked, hvis personen bevæger sig udenfor fx parkeringspladsen på et center. Det muliggør udendørs ophold i haveområdet for at nyde naturen. Hvis den demensramte bevæger sig udenfor centrets område, får personalet besked og kan håndtere situationen. Centret behøver således ikke alarmer på dørene, men kan give den enkelte beboer en langt større frihed.

For personer, som reagerer voldsomt på andre mennesker eller bestemte situationer, kan der etableres udstyr direkte i den enkelte lejlighed – med henblik på at kortlægge vaner hos den enkelte. Så kan der sættes ind med den rette pleje på det rigtige tidspunkt, så hverdagen bliver mere sikker for både beboere og personale.

Nærmere oplysning

Tlf. +45 87 93 50 00
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078