23948sdkhjf

Ingen sammenhæng mellem kød og kræft

Da organisationen World Cancer Research i 2007 advarede om, at der er en tydelig sammenhæng mellem indtaget af kød og udviklingen af tyktarmskræft, gav det genlyd i hele den vestlige verden. Men nu viser det sig, at det måske alligevel ikke er så farligt at spise netop kød. Forskerne bag rapporten erkender nu, at de forregnede sig i undersøgelsen. Det sker efter, at en amerikansk forsker, Dominik D. Alexander, på vegne af den amerikanske landbrugs- og fødevarebranche har gået rapporten efter i sømmene.

Ifølge ham er der kun en ganske lille sammenhæng mellem kød og kræft – så lille, at den end ikke statistisk giver noget signifikant udslag.

I den danske landbrugs- og fødevarebranche er rettelsen af rapporten modtaget med stor interesse. Chefkonsulent Grethe Andersen siger til FoodCulture:

“Rapporten har også herhjemme dannet baggrund for en massiv presseomtale af, at indtaget af kød angiveligt skulle hænge sammen med risikoen for at få kræft. Men sund mad handler jo i langt højere grad om kombinationerne og mængden af de forskellige fødevarer. Ingen enkelt fødevare er i sig selv skadelig for helbredet, det er snarere et vedvarende indtag af for meget af en fødevare eller fraværet af andre, der giver problemer," fastslår hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11