23948sdkhjf

Diætisterne vil optage andre ernæringsfaglige

Diætisterne åbner nu for første gang for at optage andre ernæringsprofessionelle i FaKD
Hvis kurven for overvægtige skal knækkes, de syge behandles, kronikerne hjælpes og sundheden styrkes blandt borgerne, er det nødvendigt at samle kræfterne inden for ernæring.

Derfor vedtog Foreningen af Kliniske Diætister (FaKD) på en ekstraordinær generalforsamling fornylig at åbne for, at bl.a. alle professionsbachelorer i ernæring og sundhed (PBES) kan optages som medlemmer i FaKD.

Foreningen af Kliniske Diætister har gennem de senere år modtaget mange henvendelser fra andre faggrupper, der har ønsket at blive medlem af FaKD.

"Henvendelserne er taget til i omfang, så derfor har vi længe overvejet, om vi skulle tage skridtet og åbne foreningen for andre sundhedsfaglige.

Jeg er meget glad for, at det var en enstemmig generalforsamling, der vedtog at åbne for optag af nye medlemmer," siger Ginny Rhodes, der er formand for Foreningen af Kliniske Diætister.

"Medlemmerne af FaKD ser positivt på, at vi bør samarbejde inden for ernæringsfaglige rammer på at få sat ernæring endnu højere på dagsordenen, fordi det er et af steder, hvor der kan spares mange penge samtidig med, at den rette ernæring er med til at højne livskvaliteten for den enkelte borger.

Vores mål er at skabe en konstruktiv dialog med regioner og kommuner om samarbejde mellem sektorerne, så der bliver skabt gode forebyggelsestilbud men også taget ordentlig hånd om de mange behandlingskrævende, der bl.a. har problemer med livsstilssygdomme som type 2 diabetes, KOL eller hjertekar-lidelser," siger Ginny Rhodes.

På baggrund af den ekstraordinære generalforsamlings vedtagelse går FaKD nu i gang med en proces, som skal skabe den rette model, der kan håndtere optagelsen af nye medlemmer.

"FaKD er en erfaren men dog lille forening.

Vi skal lige have alle procedurer på plads, før vi går i gang med at optage nye medlemmer, men min forventning er helt klart, at vi kan gøre det hurtigt og effektivt," siger Ginny Rhodes.

Hun regner med, at nye medlemmer vil kunne optages fra den 1. juli 2010.

"Samtidig håber vi, at dette også sender et klart signal til vores politikere om, at FaKD skal ses som en nyttig samarbejdspartner," slutter Ginny Rhodes.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067