23948sdkhjf

Personlig sikkerhed døgnet rundt

En ny mobil personalarm fra Falck med indbygget telefon og GPS er udviklet til at give brugeren større sikkerhed og tryghed
Falck Sirius Personal er en personalarm på størrelse med en lille mobiltelefon, men den har mange flere funktioner end blot en nødknap.

Ved aktivering af personalarmen kan brugeren i løbet af få sekunder komme i kontakt med Falcks døgnbemandede kontrolcentral, som på et kort øjeblik kan se, hvor brugeren befinder sig og sørge for hjælp. Hvis situationen er mindre akut er det også muligt at kontakte for eksempel kolleger.

Flere og flere ansatte i udsatte erhverv føler sig truede i hverdagen. En undersøgelse for FTF (Funktionærernes og Tjenestemændenes Forbund) viser, at hver femte ansatte i det offentlige er udsat for vold og trusler.

"Der er rigtig mange andre erhverv, hvor en personalarm kan øge sikkerheden. Virksomheder med alenearbejdere eller frontpersonale er kendetegnet ved, at der kan opstå uventede situationer, der involverer andre mennesker," siger markedschef John Jørgensen, Falck Erhverv.

Én alarm – mange muligheder

På Udby Behandlingshjem, der er en specialinstitution for døgnbehandling af børn og unge med alvorlige følelsesmæssige forstyrrelser og tilknytningsvanskeligheder, har man valgt at tage konsekvensen af det til tider utrygge miljø:

"Vi sætter sikkerheden i højsædet, og derfor besluttede vi for nogle måneder siden at anskaffe nogle personalarmer, som kan være med til at skabe ekstra tryghed for personalet. Hvis du fx er ude at køre alene med en række unge, og der bliver ballade, så er det en stor hjælp kun at skulle trykke på en enkelt knap, og så er hjælpen i røret. Det handler om tempo, og en mobiltelefon giver ikke den samme tryghed," siger forstander Rio Rotborg, Udby Behandlingshjem.

Ved tryk på en af quick dial knapperne er den ansatte øjeblikkeligt i kontakt med en kollega på behandlingshjemmet, som hurtigt kan hjælpe. Den ansatte har også mulighed for at komme i kontakt med Falcks kontrolcentral, hvis behovet for hjælp bliver akut.

Personalarmen giver brugeren mulighed for at ringe op til fire på forhånd udvalgte nøglekontakter. Den kan både foretage udgående opkald og modtage indgående opkald. Det er ikke alene nyttigt – det er også en gratis service i abonnementet.

"Hjemmehjælperen eller sagsbehandleren, der bærer personalarmen, kan aktivere den, hvis de føler, at situationen ikke er under kontrol. Og afhængigt af den valgte og aftalte opsætning kan enten kolleger eller vagthavende på Falcks kontrolcentral se brugerens præcise position på kortet og reagere ud fra den. Det giver en tryghed, der kan være en stor hjælp i en presset hverdag," siger John Jørgensen.

Falck Sirius Personal har også indbygget GPS. Det er bl.a. muligt at markere et geografisk område, så alarmen går, når brugeren forlader området. Det kan være relevant for eksempelvis plejecentre med ældre eller demente.

Yderligere information

John Jørgensen, markedschef i Falck Erhverv

Tlf. 20 68 56 55.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078