23948sdkhjf

Blodprop-behandling redder mange liv

Mirakuløs behandling: Redder liv og førlighed på Regionshospitalet Holstebro
Regionshospitalet Holstebro har imponerende resultater af sin behandling af blodpropper i hjernen, viser en ny opgørelse.

Trombolyseteamet på Regionshospitalet Holstebro har de sidste godt tre år akut behandlet 90 patienter med blodprop i hjernen, og kun én af dem er død af den alvorlige sygdom. Mere end 60 pct. slipper gennem den kritiske lidelse uden efterfølgende symptomer eller med højest mindre følger. Resultaterne fremgår af en international sikkerhedsdatabase.

Det er afgørende, at patienterne får den blodpropopløsende medicin så hurtigt som muligt efter de første symptomer.

Og overraskende viser databasen, at patienter i den vestlige del af Region Midtjylland kommer hurtigere i behandling end andre steder. I Midt- og Vestjylland går der 123 minutter fra de første lammelser, til trombolyseteamet på Regionshospitalet Holstebro begynder behandlingen.

Gennemsnittet for centre i Danmark er 140 minutter og på international plan 145 minutter.

Der er lange afstande i Jylland, men ledende overlæge Karin Geisler fra Neurologisk Afdeling på Regionshospitalet Holstebro roser ikke mindst ambulancepersonalet og den præhospitale indsats for at reagere hurtigt. Der eksisterer også et godt samarbejde internt på Regionshospitalet Holstebro med laboratoriet, portører og røntgenafdeling.

“Patienten får trombolysebehandlingen gennem en time, og det er næsten mirakuløst at opleve, at nogle af dem et par timer senere igen kan bevæge en ellers lammet arm," siger Karin Geisler.

Trombolyseteamet på Regionshospitalet Holstebro kan fremover indlede trombolysebehandling på 50 pct. flere patienter end tidligere. Det skyldes, at den hidtidige øverste aldersgrænse på 80 år er fjernet, og samtidig kan der nu gå op til 4 1/2 time fra de første symptomer mod hidtil kun tre timer.

I Region Midtjylland udføres der trombolysebehandling på Regionshospitalet Holstebro og på Trombolysecentret på Århus Universitetshospital, Århus Sygehus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063