23948sdkhjf

Løsslupne robotstøvsugere skaber liv på plejecenter

Ny teknologi: Ikke alle ældre er vildt begejstrede for de 56 robotstøvsugere, der suser rundt på Plejecenter Præsthøjgården i Horsens. Så det sker, at en beboer ser sit snit til at slippe robotten løs
“Vi ser af og til en ensom robot brumme rundt på gangene eller i et af opholdsrummene. Så har en af de ældre lukket robotten ud af sin lejlighed. Men det tager vi fra den humoristiske side. De fleste beboere har taget godt imod de nye robotter," fortæller Katrine Bundgård, der er projekt- og assisterende områdeleder på Plejecenter Præsthøjgården.

Robotterne støvsuger beboernes hjem en gang om ugen. Det tager ca. en time i lejligheder uden tæpper. Der har dog været visse begyndervanskeligheder.

“Støvsugerne kan pludselig gå i stå. Og så tager det lidt tid at holde dem rene. Til gengæld er robotterne hurtige til deres arbejde, og kvaliteten af rengøringen er høj," siger Katrine Bundgaard.

Den virker kold

85-årige Inger Margrethe Bach er én af de beboere, der lige skal vænne sig til robotten:

“Jeg er nok gammeldags, men sådan en robotstøvsuger er ikke lige mig. Den virker kold. Men jeg er ikke bange for den, og med tiden skal jeg såmænd nok vænne mig til den."

De 56 robotstøvsugere på Præsthøjgården plus 30 af slagsen på Plejehjemmet Klovenhøj i Brædstrup er et af ABT-fondens (Anvendt Borgernær Teknologi) store og langvarige projekter, som staten har afsat penge til i den offentlige sektor. Robotterne forventes at blive fast inventar på de to plejehjem, når forsøgsperioden er slut til august næste år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096