23948sdkhjf

A'jour

Gode råd fra Kolding

Plejecenter Olivenhaven i Kolding viste Venstres social- og ligestillingsordfører, Ellen Trane Nørby, en række dagligdags udfordringer i plejen, som brug af GPS-sender. På Olivenhaven er der to demente, der frivilligt har GPS-sender, hvis de bliver væk. Men de beboere, der kunne have størst gavn, ønsker ikke en GPS-sender, og det er i dag ikke muligt at tvinge demente til en GPS-sender.

Olivenhaven præsenterede ligeledes et projekt, hvor en gruppe ansatte med succes selv planlagde deres vagter. Projektet viste, at det betyder noget for medarbejdernes trivsel og helbred, når man øger deres indflydelse på arbejdstid og vagter.

Mindre at kritisere på plejehjem

Embedslægen bliver i år en mere sjælden gæst i de århusianske plejeboliger end i 2009. Det skyldes, at årsrapporten for embedslægens tilsyn i 2009 rummer en række forbedringer i forhold til tidligere år. På den baggrund har embedslægen valgt i år at undlade tilsynet på de lokalcentre, der har levet op til de sundhedsfaglige krav, som tilsynet stiller. Konkret betyder det, at 11 ud af i alt 48 lokalcentre og plejeboligenheder i Århus ikke skal have besøg af embedslægen i år. Det svarer til, at 23 pct. af kommunens plejeboliger ikke får besøg, mens gennemsnittet for hele Region Midtjylland ligger på 11 pct.

Vækstråd vil fremme OPS

Flere ældre, færre hænder og stigende forventninger til den offentlige service. Det er udfordringen for fremtidens velfærdssamfund. Offentlig/privat samarbejde (OPS) kan være en af løsningerne, lyder det fra Danmarks Vækstråd. Erfaringer fra ind- og udland viser, at OPS fremmer udviklingen af nye, bedre og billigere velfærdsløsninger- og teknologier og dermed også nye forretningsmuligheder, lyder det fra Erhvervs- og Byggestyrelsen. Brugen af OPS på særligt de bløde velfærdsområder stiger kun svagt. Det hænger bl.a. sammen med, at der er store udviklingsudgifter og en vis usikkerhed ved at nytænke og videreudvikle den offentlige opgaveløsning.

Sundhedsforskning på RUC

RUC vil være i front på sundhedsområdet - og samler sundhedsrelevant forskning i et nyt forskningscenter ’Center for Sundhedsfremmeforsking’(CSUF). Centret skal bl.a. bidrage med ny viden om ulighed i sundhed, sammenhænge mellem nedsat sundhed og sociale dimensioner samt sundhed på arbejdspladsen.

”Et af vores mål er at skabe viden i samspil med eksterne partnere. Et samarbejde med kommunerne, der skal løfte sundhedsfremmeopgaverne i dag, er topprioritet for os. Med CSUF vil vi gerne bidrage til at skabe fristeder, hvor dialoger sættes i gang mellem flere parter om, hvad sundhed, trivsel og det gode liv kunne være, og hvordan vi kan udvikle og fremme sundheden”, siger centerleder for CSUF, Betina Dybbroe.

Indskrænker med 48 hjemmehjælpere

Slagelse Kommune skal dække merforbrug på 19 mio. kr. i hjemmeplejen. Den nuværende medarbejderstab på 900 hjemmeplejere skal reduceres med 48 fuldtidsstillinger.

Samtidig skal der skæres ned på servicen overfor de ældre, så der bl.a. fremover kun vil blive gjort rent hver tredje uge imod hveranden uge i dag. Det bliver ifølge Sjællandske formentlig konsekvensen af det konstaterede underskud på godt 1ww mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078