23948sdkhjf

Robotter til ældreplejen

Selvkørende robotstøvsugere, automatiske toiletter, der selv kan skylle og tørre brugerne, og teknologi, der vender patienterne i deres senge, så de undgår liggesår. Det er blot et udpluk af, hvad der meget vel kan blive en del af fremtidens ældrepleje i Roskilde.

 

Fremtidens ældrepleje

Ældre- og Omsorgsudvalget har netop besluttet at bruge 800.000 kr. af en udviklingspulje på 1 mio. kr. på at indkøbe 60 robotstøvsugere, 60 robotgulvvaskere, 60 robottørmopper og 10 strygerobotter til de ti kommunale plejecentre. Netop disse teknologiske hjælpemidler er der høstet gode erfaringer med i et forsøgsprojekt på plejecenteret Kastanjehaven.

- Antallet af ældre bliver større og større, og det betyder, at behovet for medarbejdere i ældreplejen stiger. Derfor kommer vi ikke uden om at prioritere. Og derfor er det en rigtig god idé at overlade de hårdeste og mest opslidende arbejdsopgaver til maskiner og få mere tid til den personlige pleje og omsorg. Teknologien kan samtidig hjælpe flere ældre til at klare sig selv, og den kan bidrage til den mere intime pleje. Jeg tror, at følelsen af at man kan selv, med teknologiens hjælp,

 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062