23948sdkhjf

FOA: Spild af sundhedspersonalets tid!

Hver fjerde sygeplejerske på landets hospitaler oplever ifølge en ny undersøgelse, at de skal bruge tid på at rengøre senge. Et håbløst spild af sygeplejerskernes tid, lyder reaktionen fra FOA.

 

En tosset løsning

"Det er mildest talt tosset, at ledelsen på landets hospitaler vælger at bruge sygeplejersker til at rengøre hospitalssenge. Sygeplejersker har mange kvalifikationer, men rengøring er ikke af dem. Der har vi derimod en anden faggruppe, nemlig serviceassistenterne, der er uddannet til at udføre en kvalificeret rengøring af blandt andet hospitalssenge", siger Gina Liisborg, formand for Kost- og Servicesektoren i FOA, og hun peger på, at forklaringen skal findes i besparelser på landets hospitaler.

"Hospitalerne er tvungne til at finde besparelser, og her vælger de at fyre serviceassistenter, fordi ledelsen tror, at det er denne faggruppe, man bedst kan undvære. Men det er en kortsigtet strategi. Til sidst ender det vel med, at der kun er kirurger tilbage - skal de så, lige inden de skal operere, desinficere operationsstuen? Det giver jo ikke mening".

 

En alvorlig sag

Gina Liisborg understreger, at rengøringen på hospitalerne er en alvorlig sag. En mangelfuld rengøring kan i sidste ende koste menneskeliv.

"Hospitalsrengøring er jo ikke at sammenligne med den rengøring, vi foretager os derhjemme. En ordentlig hospitalsrengøring kræver, at den bliver udført af en kompetent faggruppe - og rengøringen er en altafgørende del af hospitalsdriften. Man kan have nok så mange sygeplejersker og læger, men hvad nytter det, hvis patienterne dør af infektioner på grund af dårlig rengøring?"

Undersøgelsen er foretaget af Megafon for Dansk Sygeplejeråd.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062