23948sdkhjf

Tilfredshed i Køge med madordningen

50 procent økologi, varieret mad, god kvalitet og smag kendetegner den nye madordning i Køge Kommunes daginstitutioner
De fleste børn og forældre er glade for madordningen - og flertallet af børnene kan rigtig godt lide maden. Sådan lyder meldingen, når man spørger lederne af Køges daginstitutioner, som nu har taget hul på madordningen.

I børnehaven Spiloppen oplevede personalet bl.a. en mor, der var så begejstret, at hun fortalte, at selv hvis madordningen så kostede 500 kr. mere om måneden, ville hun glædeligt betale det. For hendes søn er vild med den mad, der bliver serveret.

“Børnene bliver præsenteret både for kendte og nye madvarer igennem madordningen. På den måde sikres det, at der er noget for alle - samtidig med, at frokostmåltidet kan inspirere de kræsne børn til at prøve nye ting," siger leder af Idrætsbørnehaven, Jens Ring Christensen.

Børnehaverne er også enige om, at det kræver lidt mere tid fra personalet at anrette og rydde op efter maden her i begyndelsen, end de brugte på det før madordningen. Til gengæld er måltidet ifølge Jens Ring Christensen blevet udvidet til at være en mere pædagogisk aktivitet. I og med at børnene sidder længere tid ved bordet, opstår der også mere samtale om den mad, de spiser. Der bliver også stillet en række spørgsmål til maden som fx, hvor kommer silden fra, og kan man selv fange en sild? Spørgsmål som lægger op til, at børnene lærer om sund mad.

Udover at maden i den nye madordning smager godt, handler det også om andre ting.

“Det er vigtigt, at børnene oplever et fællesskab omkring frokostmåltidet og bliver inspireret til at smage nye madvarer - samtidig med at alle børn gennem madordningen er sikret et godt og ernæringsrigtigt frokostmåltid, “ siger formanden for Børne- og Ungdomsudvalget, Johnna Stark (F).

“Derudover viser forsøg med skoleelever, at et enkelt sundt frokostmåltid om dagen kan gøre en stor forskel for børnenes energiniveau og sundhed," påpeger hun.

Køge Kommune følger den nye madordning tæt og har planlagt en evaluering af ordningen i slutningen af 2010.

Fakta om mad

18 børnehaver i Køge Kommune modtager mad fra leverandøren Fru Hansens Kælder.

31 integrerede institutioner producerer selv frokostmåltidet.

2 skovbørnehaver er ikke omfattet af ordningen.

Børnene får ’smør-selv-mad’. Det vil sige, at børnene selv smører rugbrødsmadder ved bordet. Menuen bød på en udvalgt dag på fiskefrikadeller, rugbrød, ærtepuré, gul peberfrugt, gulerødder i stave, marineret sild, hamburgerryg, grov bønnepostej, dild og remoulade.

Børnehaverne i Køge Kommune får 30 kr. om dagen pr. barn til frokostmåltidet alt inklusiv.

Loven om indførelse af madordninger i alle daginstitutioner blev vedtaget af Folketinget i 2008. I Køge Kommune trådte ordningen i kraft 4. januar i år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062