23948sdkhjf

DF vil ophæve forældelsesfrist

Dansk Folkepartis medlem af Folketingets retsudvalg, Marlene Harpsøe, vil efter den seneste tids store fokus på overgreb mod børn i den katolske kirke, rette henvendelse til justitsminister Lars Barfoed (K), for at bede ham tage initiativ til at ophæve forældelsesfristen i pædofilisager. DF ønsker forældelsesfristen ophævet i pædofilisager, så misbrugte børn kan få moralsk såvel som juridisk oprejsning som voksne og derved forhåbentligt ro i sindet.

 

Klar til lovændring

"Så sent som i denne uge er der en tidligere norsk katolsk biskop, der indrømmer misbrug af en kordreng i en sag, der går ud over den juridiske forældelsesfrist. Det er ganske enkelt utilfredsstillende, at misbrugte børn, der i sagens natur ikke altid kan anmelde et overgreb, mens de er børn, ikke har mulighed for at få moralsk såvel som juridisk oprejsning senere i livet, når de kan sætte ord på de overgreb, de måtte have været udsat for," siger Marlene Harpsøe.

"Jeg vil ovenpå den seneste tids mange afsløringer af overgreb mod børn i den katolske kirke, men selvfølgelig også i samfundet generelt, indstille til justitsminister Lars Barfoed, at han straks igangsætter en lovændring, så krænkede børn også senere i livet kan få deres sager efterforsket af politiet, og så sexforbryderne kan retsforfølges og straffes. Om en sexmisbrugssag er 1 eller 30 år gammel gør den ikke mindre alvorlig" siger Marlene Harpsøe.

 

Andre partier er med

Marlene Harpsøe glæder sig samtidig over, at en række af de partier, som, da Dansk Folkeparti stillede forslaget om at afskaffe forældelsesfristen i sager om seksuelle overgreb mod børn dels i 2003/2004-samlingen dels i 2006/07-samlingen, var imod forslaget, tilsyneladende er kommet til fornuft.

"Dengang var blandt andet Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti imod forslaget. Jeg håber, at opbakningen til at afskaffe forældelsesfristen denne gang holder hele vejen til behandlingen i folketingssalen, siger Marlene Harpsøe.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078