23948sdkhjf

Embedslægen: En sjælden gæst

Embedslægen bliver i år en mere sjælden gæst i de århusianske plejeboliger end i 2009. Det skyldes, at årsrapporten for embedslægens tilsyn i 2009 rummer en række forbedringer i forhold til tidligere år. På den baggrund har embedslægen valgt i år at undlade tilsynet på de lokalcentre, der har levet op til de sundhedsfaglige krav, som tilsynet stiller.

 

Positive tilsynsrapporter fører til færre besøg
 
Konkret betyder det, at 11 ud af i alt 48 lokalcentre og plejeboligenheder i Århus Kommune ikke skal have besøg af embedslægen i år. Det svarer til, at 23 procent af kommunens plejeboliger ikke får besøg, mens gennemsnittet for hele Region Midtjylland ligger på 11 procent. Kort og godt: Århus markerer sig dobbelt så stærkt som regionen set under ét.
 
"Jeg er glad og stolt over at Århus markerer sig i en regional sammenhæng. Det er tilfredsstillende at se, at vi i årsrapporten har en fin placering. Det gælder især områderne: Sundhedsfaglige instrukser, sygeplejefaglige optegnelser, borgernes retsstilling, træningsindsatsen og de hygiejniske retningslinjer", siger rådmand Dorthe Laustsen, Afdelingen for Sundhed og Omsorg i Århus Kommune.

To budskaber til kommunerne

Kirstine Markvorsen, sundheds- og omsorgschef i Århus, fremhæver, at rapporten har to centrale budskaber til kommunerne "Den sundhedsfaglige kvalitet i plejen af borgerne fordrer for det første en nærværende og stabil lokal ledelse. Og for det andet, at den sygeplejefaglige - tværfaglige - viden og indsats skal være tæt på borgerne".
 
Kirstine Markvorsen forventer, at Sundhed og Omsorg også i de kommende år vil markere sig stærkt på pleje-, trænings- og omsorgsområdet: "Dels kan vi præstere det lange og seje træk. Dels er vi blevet dygtigere til at omsætte egne og andres lærerige erfaringer i den daglige praksis".
 
"Hertil kommer, at det stærke - tværfaglige - samarbejdet i og omkring sundhedsklinikkerne på lokalcentrene bidrager til yderligere at højne kvaliteten i arbejdet og til at fastholde den gode udvikling", understreger sundheds- og omsorgschefen.
 
Med afsæt i embedslægens årsrapport vil Sundhed og Omsorg i 2010 have særlig fokus på håndteringen af medicin til borgerne og på de målrettede ernæringsplaner til borgere, der eksempelvis har problemer med at holde vægten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141