23948sdkhjf

FOA: Uacceptabelt med mere tvang i psykiatrien

Politikerne vil udvide mulighederne for at tvangsbehandle psykisk syge, selvom alle organisationer med ekspertise på området advarer imod det. Helt uacceptabelt, mener FOA.

 

Flertal i Folketinget

Et flertal i Folketinget er klar til at stemme for et lovforslag, der giver politiet mulighed for at hente psykisk syge i deres eget hjem og køre dem til tvangsmedicinering på et psykiatrisk hospital. Det sker, selvom alle de organisationer, der kender til det psykiatriske område, advarer kraftigt imod det.

"For mig er det helt ubegribeligt, at politikerne ikke lytter til de mange advarsler, de har fået fra organisationerne. Hvorfor lægge noget ud i en høringsproces, hvis man alligevel ikke vil lytte til de råd, man får?", spørger Karen Stæhr, formand for FOAs social- og sundhedssektor, der også har deltaget i høringsprocessen.

 

En helt anden grad af støtte

I stedet for at gå skridtet i retning af mere tvang, mener FOA, at politikerne bør gå den helt modsatte vej.

"Det handler simpelthen om, at der skal støttes op om de psykisk syge i en helt anden grad, end det sker i dag. Når psykisk syge bliver udskrevet til eget hjem eller til bofællesskaber, skal der støttes op med kompetent personale, så de psykisk syge ikke lader være med at tage deres medicin og støttes til at få et godt liv," siger Karen Stæhr.

FOA frygter, at lovforslaget vil legitimere, at de psykisk syge bliver endnu mere overladt til dem selv.

"Jeg synes, at lovforslaget siger noget om, hvad vi som samfund prioriterer som vigtigt. De psykisk syge har ikke brug for tvang og politi. De har brug for fagkyndigt personale, der slutter en ring rundt om dem og støtter dem," siger Karen Stæhr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063