23948sdkhjf

I byen med stil og taskerollator

Hvis man er træt af at slide og slæbe med stok, indkøbsvogn, mulepose eller rygsæk, så er TaskeRollatoren fra firmaet AKP Design løsningen.

Selvom TaskeRollatoren ikke umiddelbart ligner en traditionel rollator, så er den stabil og sikker i brug og er velegnet til alle brugere, som har brug for støtte til at gå på gaden. Det er for nylig dokumenteret gennem afprøvning ved Hjælpemiddelinstituttet.

TaskeRollatoren har integreret hånd bremse, som kan fungere både som gåbremse og parkeringsbremse i forbindelse med at sidde på sædet. Det smarte er bare, at formen på det lukkede styr og bremsegreb gør det muligt at manøvrere det lette aluminiumstel med kun een hånd. Det betyder, at man kan gå mere frit og svinge den ene arm, eller holde barnebarnet i hånden, mens man styrer indkøbsvarerne.

Den vandafvisende taske rummer mere end 30L og kan lukkes, så andre ikke kan se, hvad man har i den. Tasken skjuler hvileklapsædet, som kan tages i brug, hvis behovet for et hvil melder sig undervejs. Og ikke mindst er der holdeplads til stok eller paraply inde i tasken i venstre eller højre side, så en ekstra stokkeholder ikke er nødvendig.

Der er fire punkterer fri hjul og tippepedal, som letter kørsel op over kantstene og trin.

Alt i alt har TaskeRollatoren rigtig gode køreegenskaber og giver brugeren mulighed for et dynamisk gangmønster, der styrker og understøtter balance og gangfunktion.

"Det betyder meget, at man som ældre eller person med nedsat funktionsevne, kan opretholde sine dagligdags aktiviteter, uden at føle sig stigmatiseret. Et ærinde om dagen ude af huset kan betyde hele forskellen for livskvaliteten og muligheden for at bevare det sociale netværk," siger Annette Krath Poulsen, designeren bag succesen.

. Den store interesse for TaskeRollatoren har været overvældende for det danske designfirma, som har måttet imødekomme forespørgsler fra bl.a. Japan ved at udvide sortimentet til også at indeholde en lav model, der kan supplere standard modellen.

Herhjemme har brugernes ønsker foreløbig ført til udvikling af flere varianter af tasker og tilbehør i forskellige farver – til både mænd og kvinder, yngre og ældre.

Nærmere oplysning

www.inclusion-by-akpde

sign.dk.

Tlf. 20 65 11 35.

Stand nr. E0009
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079