23948sdkhjf

Tre regioner samarbejder om sundhed

Endnu en region ønsker at udnytte ressourcerne optimalt
I dag underskrev tre regionsrådsformænd en gensidig aftale, der sikrer disse regioners borgere hurtig og faglig kompetent behandling til en rimelig pris.

Underskrifterne blev sat på den fælles aftale af Ulla Astman fra Region Nordjylland, Carl Holst fra Region Syddanmark og Steen Bach Nielsen fra Region Sjælland.

De tre regionsrådsformænd udtaler samstemmende:

“Aftalen er et positivt resultat af de tre regioners drøftelser om en optimal anvendelse af ressourcer i det offentlige sygehusvæsen. Det er en aftale, som giver patienterne flere og bedre tilbud. Aftalen giver regionerne større mulighed for at få flere og bedre behandlinger for de penge, der nu engang er til rådighed."

De tre regioner forpligter sig til gensidigt at levere behandling til reduceret pris. Der er aftalt en pris for behandling på 90 procent af den såkaldte DRG-værdi. For behandlinger på hovedfunktionsniveau kan der på konkrete områder aftales en endnu lavere pris.

Med aftalen ønsker regionerne at udnytte hinandens kapacitet på sundhedsområdet, inden man gør brug af udbud til for eksempel private sygehuse.

Samarbejdsaftalen indebærer, at når det er til gavn for patienten, vil personalet på de tre regioners sygehuse anbefale de to andre regioners sygehuse i de tilfælde, hvor regionens egne sygehuse ikke har mulighed for at give det bedste tilbud for patienten.

Samarbejdsaftalen påvirker ikke reglerne om frit sygehusvalg.

Aftalen træder i kraft med det samme – og med økonomisk virkning allerede pr. 1. januar 2010.

For mindre end tre uger siden – den 25. august – indgik Region Syddanmark og Region Sjælland en lignende aftale, der i dag er udvidet til også at gælde Region Nordjylland.

Region Syddanmark og Region Sjælland har desuden indgået aftale om yderligere samarbejde i relation til en række specialer samt om vidensdeling og forskning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094