23948sdkhjf

DI: Sundhed kan skabe vækst i Danmark

Nye veje: Sundhedsindustrien har potentiale til at skabe ny og tiltrængt vækst i Danmark. Men en ny analyse fra DI viser, at danske virksomheder er sakket bagud i det internationale kapløb på sundhedsområdet
Danske virksomheder er i dag stærke, når det gælder eksport af lægemidler, hjælpemidler, medicoteknisk udstyr og andre sundhedsrelaterede velfærdsteknologier. Men eksporten inden for sundheds-området kunne ifølge en analyse DI- Organisation for Erhvervslivet, have været 15 mia. kr. større i 2009, hvis vi havde holdt fast i vores markedsandele i EU.

Analysen, som blev præsenteret på konferencen "Sundhedsindustriens Dag 2010" i København fornylig, viser, at danske virksomheder inden for branchen mister markedsandele for milliarder i Europa.

“Vores analyse understreger klart behovet for en politisk bevidst prioritering af sundhedsindustrien," siger direktør Tine Roed, DI.

Ifølge DI kan vejen til ny fremgang for sundhedsindustrien banes ved en højere grad af samarbejde mellem private virksomheder og det offentlige, for eksempel i forbindelse med byggeriet af de nye storsygehuse.

“Vi må drøfte, hvordan vi får videreudviklet det danske sundhedsvæsen og skabt en stærkere vækstindustri for Danmark. Vi kan få mere sundhed for pengene, hvis vi nu og her investerer i smartere løsninger og dermed skabe ny vækst i Danmark - til gavn for ikke mindst patienterne," siger Tine Roed.

DI peger på, at en effektivisering af sundhedsvæsenet er uomgængeligt, sådan som Danske Regioner er kommet godt i gang med det. Men ifølge DI skal virksomhederne inddrages meget mere i den proces.

“Vi kan ikke spare os til et sundhedsvæsen i topklasse. Vi er nødt til at gå nye veje og inddrage virksomhederne eksempelvis i form af pensionskasser og andre institutionelle investorer, der leverer kapital til langsigtede investeringer f.eks. i forbindelse med det forestående sygehusbyggeri," siger Tine Roed.

Men det kan ifølge DI også ske ved at udsætte nogle af de opgaver, regionerne selv løser i dag, for konkurrence fra private virksomheder. I dag halter regionerne bagefter kommuner og stat med konkurrenceudsættelse. Hvor stat og kommuner konkurrenceudsætter omkring 25 pct. af opgaverne, udsætter regionerne kun 19 pct.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068