23948sdkhjf

Hvidt rugbrød på vej

Danisco har udviklet en ingrediens, der gør brunt rugbrød hvidt og luftigt
Hvordan mon det vil være at sætte tænderne i et stykke rugbrød, der har samme konsistens som franskbrød og oven i købet også har ændret farve fra brun til hvid?

Det får de danske forbrugere sandsynligvis lov til selv at udforske, når der formentlig i løbet af 2010 kommer et helt nyt brødprodukt på markedet. Nemlig det hvide rugbrød.

Det er den danske madingrediens- og enzymproducent Danisco, der har sat sig for at give de traditionelt rugbrødsglade danskere muligheden for en ny oplevelse med det sunde rugbrød.

"Vi har udviklet den nye ingrediens på baggrund af to af de tendenser, vi ser på fødevaremarkedet," fortæller René Schou, der er produktdirektør hos Danisco.

"Den ene er sundhedsbølgen, som i stadig højere grad betyder, at folk ønsker at leve og spise sundt. Den anden er de problemer, der er med at få børn til at spise sundt. Derfor ønskede vi at udvikle en ingrediens, der gør det muligt at bage brød af rugmel, som har samme luftige krumme som hvedebrød, og som samtidig bevarer de gode, sundhedsmæssige egenskaber. Og det er lykkedes," fastslår René Schou.

Testes hos dansk bageri

Foreløbig er det hvide rugbrød på markedet i Tyskland. Men i øjeblikket arbejdes der seriøst med at få produktet på hylderne i de danske supermarkeder og ud i landets storkøkkener og kantiner.

"Et af de store bagerier i Danmark tester i øjeblikket produktet, ligesom bagerier i mange andre lande i Europa gør det," fortæller René Schou, der indtil videre holder hemmeligt, hvilket bageri det er, der tester i Danmark.

Han gør det klart, at et helt nyt brødprodukt som hvidt rugbrød kræver en særlig form for gennemtestning hos de, der skal forsyne markedet med det. Det er jo ikke blot en ny variant af en brødtype, vi kender i forvejen.

"Derfor tager det sin tid, inden produktet er klar til markedet her i Danmark. Og jeg kan ikke her og nu sige, hvornår det bliver. Men det bliver sandsynligvis i løbet af 2010," vurderer Daniscos produktdirektør.

Han forventer også, at brødet kommer på hylderne i de andre nordiske lande, i de baltiske lande og i Sydeuropa.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078