23948sdkhjf

Måltidsautomat med sunde og velsmagende måltider

Skal fremme sundheden for medarbejdere med skiftende arbejdstider – og steder
Et nyt projekt har til formål at udvikle en måltidsautomat med sund og velsmagende mad. Automaten skal både byde på hele måltider og sunde snacks. Måltidsautomaten kan opstilles på arbejdspladser, hvor der ikke er en kantine, og hvor arbejdstiden skifter, da disse medarbejdere hidtil har haft dårlige betingelser for at kunne købe sig et sundt måltid i løbet af arbejdsdagen.

De seneste år har der primært været fokus på et sundt udbud i kantiner på de stationære arbejdspladser, men der mangler i høj grad løsninger og nye koncepter målrettet de arbejdspladser, hvor både arbejdssteder og tider er skiftende, og derfor ikke kan tilbyde medarbejderne en kantineordning.

Samarbejdsprojekt

Det er 3F i samarbejde med Dansk Landbrug og Fødevarer, fire private firmaer og Fødevarestyrelsen, som er gået sammen om ideen. 3F involveres aktivt, da de har naturlig kontakt til målgruppen. Derfor stiller de også testvirksomheder til rådighed, eksempelvis byggepladser, transportselskaber, social- og sundhedsservice. Fødevarestyrelsen deltager, da projektet giver mulighed for at fremme sundheden overfor en målgruppe, der er svær at nå med de traditionelle metoder. Yderligere er Fødevarestyrelsen med til at sikre, at maden i automaterne opfylder de ernæringsmæssige krav i relation til de officielle anbefalinger.

Projektet har fået bevilget tilskud fra Innovationsfonden, og skal løbe over de næste tre år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079