23948sdkhjf

Demens koster milliarder

I stigning: Udgifter til behandling af demenssygdomme vil stige kraftigt i de kommende år, viser ny international rapport
Demens er en folkesygdom og dyr for samfundet. I Danmark løber de direkte udgifter til behandling og pleje op i næsten ni mia. kroner om året. Dertil skal lægges ca. seks mia. kroner i indirekte udgifter i form af værdien af pårørendes egen pleje af demenspatienter. Alt i alt næsten 15 mia. kroner.

Om ti år vil de samlede udgifter været steget til 19 mia., og i 2040 vil demenssygdomme koste det danske samfund over 30 mia. kroner. Det viser helt nye beregninger foretaget af Alzheimerforeningen på baggrund af en netop offentliggjort international rapport om omkostninger ved demens.

“Demens er en folkesygdom, der skal tages alvorlig. Den koster allerede i dag mange milliarder og vil fremover koste endnu mere," siger Alzheimerforeningens formand Anne Arndal.

“Vi opfordrer derfor politikerne på Christiansborg og i de danske kommuner og regioner om at afsætte ekstra midler til demensområdet i de kommende år, så vi kan give demenspatienter og pårørende et værdigt liv."

Alzheimerforeningen har derfor skrevet til alle Folketingsmedlemmer og samtlige borgmestre og regionrådsformænd og opfordret dem til at prioritere indsatsen overfor demenspatienter og deres pårørende.

“Hvis Danmark fortsat skal være blandt verdens rigeste lande, bør vi også have råd til at give mennesker med en demenssygdom en ordentlig behandling - også selvom det koster," siger Anne Arndal.

Hun peger på, at to tredjedele af dem, der lider af en demenssygdom i dag, aldrig har fået stillet en ordentlig diagnose. De ekstra ressourcer skal derfor bruges til mere forskning, ordentlig udredning og bedre behandling og pleje af demenspatienter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063