23948sdkhjf

Vestdanmarks to døveskoler fusionerer

Fredericiaskolen og Nyborgskolen fusionerer pr. 1. august 2010. Færre børn med svære høretab og ny teknologi er baggrunden for, at to af Danmarks fire døveskoler nu går sammen til en døveskole. Det drejer sig om Center for Høretab i Fredericia, der i daglig tale kaldes Fredericiaskolen, der fusionerer med Nyborgskolen i Nyborg per 1. august 2010. Det besluttede regionsrådet i Syddanmark i går.

 

Den gode udviklng

- Den udvikling, der er sket inden for høreområdet de seneste ti år og med de konsekvenser, det har, er ikke set i det omfang nogensinde før. De børn, der kan opereres med CI bliver opereret inden for de første leveår, hvilket betyder, at de får en hørefunktion, der giver dem mulighed for at lære talesproget, siger Bente Gertz (S), formand for socialudvalget i Region Syddanmark.

En fusion er ifølge Bente Gertz simpelthen nødvendig for, at man kan bevare et tilbud til børn og unge og opretholde den samlede ekspertise.

- Vi er nødt til at forholde os til, at ny teknologi i dag hjælper døve børn, og at børnene derfor har brug for en anden form for hjælp end tidligere. De går typisk i skole og får supplerende hjælp fra Center for høretab, forklarer Bente Gertz.

I første omgang er der lagt op til en fælles administrativ ledelse mellem de to døveskoler.

 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063