23948sdkhjf

Hospitaler får igen hjælp til at håndtere volden

Forebyggelsespakken "Få styr på volden" genåbnes.
Hospitalerne kan også i 2015 - 2018 søge om en forebyggelsespakke, der skal hjælpe med at forebygge og håndtere vold og trusler på afdelingerne.

Regeringen, EL og SF har netop indgået en aftale om udmøntning af midler i Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse for 2015 - 2018. Aftalen betyder bl.a., at forebyggelsespakken "Få styr på volden" genåbnes, og at

Som tidligere omtalt i Magasinet Pleje, så viste hospitalerne stor interesse for nye forbyggelsespakke, da den blev lanceret i november sidste år. Der var oprindeligt bevilget ni millioner kroner til forebyggelsespakken, men interessen var så stor, at Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse fik lov at omdisponere nogle penge og dermed endte med at uddele pakker for 12 millioner. Og medarbejdere på ca. 20 hospitaler skal i år i gang med et særligt forløb, der handler om, hvordan man forebygger og håndterer vold på afdelingen.

Den økonomiske støtte som følger med forebyggelsespakken skal sikre, at medarbejderne har tid til at mødes og drøfte de problemer, der er med vold og trusler på afdelingen. Afdelingen får nemlig lønkompensation for de timer, man bruger på at gennemføre forløbet. Den økonomiske støtte giver også mulighed for at købe en konsulent, som f.eks. kan undervise i forskellige metoder til voldsforebyggelse.

Til forebyggelsespakken hører en drejebog, som trin for trin hjælper ledelse og medarbejdere gennem forløbet, der tager 4-9 måneder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078