23948sdkhjf

På vej mod ny portøruddannelse

I den ny overenskomstaftale mellem FOA og Danske Regioner har parterne forpligtet sig til at arbejde for at etablere en erhvervsuddannelse.
Overenskomstaftale mellem FOA og Danske Regioner baner vejen for en faguddannelse for portører.

FOA har i mange år haft et ønske om at etablere en erhvervsuddannelses for portører. Nu kan det være på plads om få år.

I den ny overenskomstaftale mellem FOA og Danske Regioner har parterne forpligtet sig til at arbejde for at etablere en erhvervsuddannelse.

"Det er jeg meget glad for. Arbejdsgiverne har nu anerkendt behovet for en faguddannelse for portører. Det har vi kæmpet for i mange, mange år. Portører på danske hospitaler skal til stadighed udføre flere og mere alsidige opgaver. Derfor er det vigtig at etablere en faguddannelse, så faget også fremover kan følge med det stigende behov", siger sektorformanden for social- og sundhedssektoren i FOA, Karen Stæhr.

Forliget er en del af organisationsforhandlingerne mellem FOA og Danske Regioner, hvor der indtil videre er aftaler for social- og sundhedssektoren og kost- og servicesektoren - de to største af FOA's fire sektorer inden for regionerne.

Den nye aftale lægger sig i forlængelse af forliget mellem Forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner. Her blev de generelle lønstigninger fastsat til 5,39 procent over de næste tre år.

Ved organisationsforhandlingerne har det yderlig drejet sig om fordelingen af 0,4 procent. Her har man blandt andet aftalt en grundlønsstigning på 1.214,74 kroner årligt for sektorens faggrupper. Grundlønsstigningen gives også til de elever i regionerne, der er under uddannelse til social- og sundhedsassistent eller neurofysiologiassistent.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109