23948sdkhjf

Nordjyder til borgermøder om fremtidens sundhedsvæsen

Politikerne har sendt "Plan for Sygehuse og Speciallægepraksis" og "Psykiatriplanen" i offentlig høring, og i den forbindelse inviteres der til tre borgermøder.
Hvorfor er sygehuset i Dronninglund lukningstruet? Hvorfor skal psykiatriske sengepladser flyttes fra Thisted, og hvad er planerne med sygehuset i Frederikshavn?

Politikerne i Region Nordjylland skal i juni beslutte sig for, hvordan fremtidens nordjyske sundhedsvæsen skal se ud, så man i dag og frem mod 2020 kan planlægge og yde den bedst mulige behandling for patienterne, så de oplever, at deres forløb er sikkert og effektivt med patienten i centrum. Samtidig skal der fra 2016 findes en årlig besparelse på 40 mio.kr., og 10 mio. kr. skal findes i 2015.

Politikerne har sendt "Plan for Sygehuse og Speciallægepraksis" og "Psykiatriplanen" i offentlig høring - to planer som beskriver, hvordan det nordjyske sundhedsvæsen skal se ud frem mod 2020, hvor det nye universitetshospital står klar. I høringsperioden har alle mulighed for at bidrage med input op mod politikernes endelige beslutning i juni, og der bliver holdt tre borgermøder, hvor borgere har mulighed for at møde op og debattere fremtidens sundhedsvæsen med de regionale politikere og regionens embedsmænd.

Der tages referat fra møderne og borgernes input tæller med i de høringssvar, som tilgår politikerne. På møderne fremlægger sundhedsfaglig direktør Jens Winther Jensen og psykiatridirektør Per Lund Sørensen henholdsvis Plan for Sygehuse og Speciallægepraksis og Psykiatriplanen. Herefter kommenterer de politiske partier de to planer, hvorefter det er muligt for borgerne at stille spørgsmål og bidrage med input til planerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078