23948sdkhjf

Haderslev: Et plejecenter og en del af ældreplejen i udbud

Et flertal i Voksenudvalget har besluttet at konkurrenceudsætte på ældreplejeområdet. Politikerne har også ønsket, at Haderslev Kommune selv kommer selv til at kunne byde på opgaven.
I Haderslev Kommune er de første indledende skridt i forhold til at sende en del af ældreplejen i udbud er taget. En proces med høring og dialog sættes nu i gang.

"Det er et politisk ønske at konkurrenceudsætte på området, og vi har valgt en model, hvor det er ét af vores plejecenter og et område af ældreplejen i tilknytning til plejecentret, der sendes i udbud", siger Holger Mikkelsen, formand for Voksenudvalget i Haderslev Kommune.

Et flertal i Voksenudvalget har besluttet at konkurrenceudsætte på ældreplejeområdet. Politikerne har også ønsket, at Haderslev Kommune selv kommer selv til at kunne byde på opgaven.

"Vi har valgt, at udbuddet er begrænset i størrelse og derfor begrænset til et bestemt geografisk område. Det handler ikke kun om pris, men lige så meget om læring og udvikling i forhold til hele området", siger Holger Mikkelsen.

Hvilket center og plejedistrikter, der skal konkurrenceudsættes, bliver besluttet på et senere tidspunkt.

"Det skal vi have kigget på nu, og det er selvfølgelig vigtigt, at vi får andre øjne på, hvordan opgaven kan blive løst. Vi skal vælge et center og et område, som vil gøre det muligt for os at opnå de største fordele, siger Holger Mikkelsen.

Sagen sendes nu i høring hos Seniorråd og Handicapråd inden den bliver endeligt behandlet af byrådet i slutningen af april. Ud over høring bliver dialog med medarbejdere og andre interessenter også en vigtig opgave i forhold til at forberede det kommende udbud.

"Det er klart, at vi kun får gode bud på opgaven, hvis udbuddet er ordentlig beskrevet, så det skal vi have gjort. Derudover skal vi også have fundet ud af, om vi ønsker én samlet leverandør eller om flere leverandører skal kunne dele udbuddet, siger Holger Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063