23948sdkhjf

Sundhedspersonale mangler klinisk information

Sygeplejersker, ergoterapeuter og social- og sundhedspersonale får ikke nok information om kliniske retningslinjer. Det viser ny rapport fra Statens Institut for Folkesundhed, der netop er offentliggjort.
Når nye kliniske retningslinjer skal anvendes i pleje- og sygehussektoren får medarbejdere som sygeplejersker, SOSU-assistenter og ergoterapeuter ikke nok information.

Det viser en spritny rapport, som Center for Interventionsforskning (under Statens Institut for Folkesundhed) står bag.

I følge Statens Institut for Folkesundhed går det manglende kendskab til retningslinjerne ud over medarbejdernes engagement og forsinker samtidig implementeringen af retningslinjerne.

I rapporten evaluerer centeret implementeringen af fire nye kliniske retningslinjer i ni kommuner.

- Hvis retningslinjerne virkelig skal gøre en forskel og være med til at styrke behandlingen af borgerne, skal medarbejderne forberedes og informeres bedre. Mange medarbejdere har oplevet, at de bliver informeret meget sent i processen. Det er uhensigtsmæssigt – også fordi det skaber uvilje og manglende engagement, når medarbejderne føler, at de ikke inddrages siger forskningsleder Morten Hulvej Rod.

De pågældende retningslinjer er procedurer eller screeningsværktøjer, som skal give medarbejderne konkrete værktøjer til at bedre at kunne forebygge genindlæggelser, screene for spisevanskeligheder hos patienter, der har haft en blodprop eller hjerneblødning, og opspore behov for rehabilitering eller for andre indsatser til palliative patienter.
Skal implementeringen af retningslinjerne lykkes, kræver det altså ifølge rapporten, at kommunerne klæder medarbejderne bedre på.

Ifølge rapporten betyder utilstrækkelig information også, at medarbejderne ikke får nok tid til at forberede sig på forandringerne eller blive fortrolige med nye arbejdsredskaber.

- Vi kan se, at det i flere tilfælde påvirker implementeringen. Den bliver forsinket eller også bliver retningslinjerne ikke anvendt i det forventede omfang, siger Morten Hulvej Rod.

Morten Hulvej Rod understreger, at kommunerne generelt set er positivt indstillede overfor retningslinjerne.

Kilde: Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078