23948sdkhjf

Rullepølseskandalen: Listeria-indsats er godkendt

Kritisk eftersyn har ingen kritik af indsatsen
I forlængelse af udbruddet af listeria sidste år - hvor alle storkøkkener på sygehuse og på plejehjem havde advarselslamperne tændt i højeste beredskab - besluttede fødevareministeren at igangsætte et kritisk eftersyn af listeria-indsatsen i Danmark. Ifølge den rapport, som nu er offentliggjort, er der ikke nogen grund til kritik af den danske listeria-indsats, skriver Dansk Erhverv på sin hjemmeside.

Rapporten påpeger dog nogle steder, hvor der kan arbejdes videre med yderligere initiativer. Det gælder ikke mindst hvad angår mere listeria-viden i både fødevarevirksomheder, Fødevarekontrollen og køkkener, der laver mad til risikogrupper.

Også en mere målrettet prøveudtagning og bedre smittekildeopsporing er blandt de ting, der ifølge rapporten bør være ekstra fokus på.

Eftersynet er gennemført af en styregruppe bestående af interessenter fra Statens Serum Institut, Landbrug og Fødevarer, Dansk Industri, Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Fødevarestyrelsen og Dansk Erhverv.

Kilde: Rullepølse

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078