23948sdkhjf

Kun elevatorer på 50 af landets 300 stationer

Danske Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen, mener, at der bør afsættes 100 mio. kr. årligt over de næste 10 år for at sikre tilgængelighed på Danmarks togstationer.
Man skal lede længe, hvis man vil finde elevatorer på de danske togstationer. For de eksisterer nemlig kun på 50 ud af i alt ca. danske 300 togstationer.

Danske Handicaporganisationer mener derfor, at der er behov for at afsætte 100 mio. kr. årligt over de næste 10 år for at gøre de danske stationer tilgængelige for handicappede.

Det siger formand Thorkild Olesen til Magasinet Pleje efter en debat i Folketinget om tilgængelighed på bl.a. Tinglev Station - og efter et møde 24. februar mellem DSB, BaneDanmark og Danske Handicaporganisationer. Et møde, hvor udmøntningen af en pulje på 15 mio. kr. skulle drøftes.

-Med 100 mio. kr. årligt i 10 år kan vi få tilgængeliggjort langt de fleste stationer, og vi kan gøre det samtidig med, at de renoveres. Vi vil prøve at få afsat 100 mio. kr. til området på næste års finanslov, siger Thorkild Olesen.

Han mener, at vi er håbløst bagud med tilgængeliggørelse af stationer i Danmark.

Læs hele artiklen i den seneste trykte udgave af Magasinet Pleje. Er du ikke allerede abonnent, kan du købe et abonnement, ved at klikke her:
http://www.magasinetpleje.dk/epages/archive.html
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078