23948sdkhjf

EGV: Hjemmesider til ældre kan blive en god hjælp

- men de skal være opdaterede, siger direktør i fonden Ensomme Gamles Værn, Christine Swane.
I går meldte Socialminister Manu Sareen ud, at der nu kan søges - igen - om midler fra pulje til etablering af hjemmesider med aktivitets- og foreningstilbud for ældre.
Formålet er, at ensomme ældre i kommunerne - fagfolk og pårørende - nemt kan finde frem til aktiviteter, så man kan komme ensomheden til livs.

Direktør for Ensomme Gamles Værn, Christine Swane, siger til Magasinet Plejem at hjememsider kan være gode inormationskilder - når de er opdaterede...

- For ældre mennesker, familie og fagfolk, der skal søge aktiviteter i nærområdet, kan det blive en hjælp til at vælge noget, der har interesse – og som det er muligt at bevæge sig hen til, for afstand og transport kan være en hindring, siger hun.

Om det at deltage i en aktivitet kan lindre eller afhjælpe den enkelte ældres ensomhed, afhænger helt af, hvordan, hvor og hvornår hun eller han oplever ensomheden, mener Christine Swane.

- Når man føler sig ensom, har man brug for at føle nærhed i forhold til andre mennesker, som måske - måske ikke - kan opstå gennem samvær om et fælles tredje, nemlig aktivitetens indhold. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvad man foretager sig sammen, og hvem man er sammen med, siger Christine E. Swane.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282