23948sdkhjf

Sorø er med på cykel-bølgen

"Cykling uden alder" skydes igang i Sorø Kommune 10. april.
200 plejecentre i 40 kommuner deltager i cykelprojektet "Cykling uden alder".

Nu hopper også Sorø Kommune med på cykel-bølgen. Projektet skydes lokalt igang i den midtsjællandske kommune den 10. april.

Der er indkøbt fem rickshaw-cykler, som fremover skal have base i Sorø, Dianalund, Stenlille og Ruds Vedby. Der er holdt fem informationsmøder, og over 40 borgere har meldt sig som cykelpiloter.

Læs også: Flere ældre på plejehjem skal have vind i håret

- Det er meget positivt, at der er så stor opbakning til projektet, og at så mange mennesker gerne vil være med til at give vores ældre medborgere en god oplevelse med en cykeltur i den friske luft. Så jeg er sikker på, at både de ældre og cykelpiloterne går e dejligt forår i møde med masser af fælles oplevelser omkring de nye cykler, siger Udvalgsformand i Social og Sundhedsudvalget i Sorø Kommune, Lars Schmidt.

Læs også: Cykelpiloter samles til workshops

Også lokale virksomheder bakker op om projektet. Tømrerfirmaet Kopp Sorø har meldt sig som sponsor for cyklen på Røde Kors Hjemmet, og er i gang med at bygge et fint skur til cyklen, og Berendsen Textil Service har tilbudt at sponsorere cykeljakker til piloterne.


Fakta
Cykling uden Alder går i al sin enkelhed ud på, at ældre borgere, som ikke selv kan cykle, får mulighed for at få en cykeltur i en rickshaw-cykel med en frivillig cykelpilot bag styret.
Borgere og cykelpiloter kan booke ture i den fælles bookingportal: cyklingudenalder.dkKommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141