23948sdkhjf

Også vind i ældres hår i Fredericia

Otte Rickshaws kommer i hænderne på plejepersonale i Fredericia Kommune - en del af Cykling Uden Alder.
Fredericia Kommune har indkøbt otte rickshaws, så alle borgere på kommunens plejecentre kan få sig en cykeltur uanset alderen.

De otte cykler er indkøbt, fordi Fredericia Kommune - som så mange andre kommuner i landet - deltager i projekt Cykling Uden Alder.

- Fredericia Kommune er cykelby, så det var oplagt, at vi gik med i ”Cykling uden alder”. Det er en fantastisk mulighed for at tilbyde ældre en cykeltur ud i vores skønne natur, siger formand for Social og Omsorgsudvalget, Henning Due Lorentzen.

9. april bliver cyklerne indviet med udgangspunkt fra Rådhuspladsen i Fredericia. Udvalgspolitikerne sætter sig i sadlen og kører cyklerne ud til plejecentrene. På plejecentrene vil der være forskellige aktiviteter, for alle rickshaws skal også navngives.

Læs også: Erindringsdans, vind i håret og besøgshunde

Det er planen, at de nye cykler skal bruges i dagligdagen til at bringe borgerne ud i nærmiljøet, men beskæftigelsesvejleder Kirsten Larsen fortæller, at der også er planer om at tage en længere cykeltur.

Læs også: Livskvalitet om bord på en rickshaw

- Cyklerne er jo udstyret med motor, så det vil være muligt for at planlægge en længere tur. En cykeltur til Skagen ville være en skøn og livsbekræftende tur for de ældre, som helt sikkert har minder fra Danmarks top.

Også i Fredericia leder man efter frivillige cykelpiloter. Man kan se mere på cyklingudenalder.dk.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.328