23948sdkhjf

Stort eksportpotentiale i sporbarhed

USA viser interesse for dansk sporingsværktøj. Besparelserne herhjemme - ved at beytte værktøjet - kan være på op mod 50 mio. kr. pr. hospital.
Sporingsværktøjet TTT - Tag, Track & Trace vækker opsigt, og der er potentiale for eksport. Det siger admin. direktør, Søren Bilsøe fra virksomheden Caretag til MedWatch.

Det er bl.a. opmærksomhed fra USA, der er højaktuelt netop nu.. Interessen skyldes blandt andet, at der i USA kommer et krav til hospitalerne om sporing af udstyr fra starten af 2016. Ligeledes forventes det, at EU-kommissionen indfører et lignende krav på det europæiske marked.

TTT fungerer ved, at der limes en sporingschip på medicinske redskaber. En scanner registrerer de forskellige redskaber, når de ankommer til eller forlader et rum for eksempel operationsstuen.

Målet er, at man kan spare tid og også at sikre, at redskaberne ikke forsvinder eller bliver efterladt i patienterne.

Udviklingen af sporingsværktøjet er blevet støttet med næsten 2,6 mio. kr. af markedsmodningsfonden og udarbejdet i samarbejde med Rigshospitalet

Godtsygehusbyggeri.dk skriver, at TTT ikke er det eneste projekt indenfor sporbarhed, der er undervejs.

Flere projekter indenfor bl.a. sengetransporter med sporingssystem og patientarmbånd er under udvikling. godtsygehusbyggeri.dk nævner også, at implementeringen af TTT vurderes at ville kunne spare et hospital på op imod 50 mio. kr. ved effektivisering af driften og en højnet kvalitet for patienter og personale.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078